
18-03-2006
|
 |
Registered User
|
|
تاريخ التّسجيل: Mar 2004
المشاركات: 995
|
|
إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة The_Lonley_Wolf
مين قال ان مفيش طلاق الا لعلة الزنا؟؟؟؟؟؟؟
هى علة الزنا هى العلة الوحيدة اللى بتعمل مشاكل؟؟
الخيانة بتبقى بس لما الزوج او الزوجة يمارس الجنس مع طرف خارجى؟
الكدب مثلا و التزوير و الضرب و الاهانة مش زيه زى الزنا؟
ولا علشان عقلياتنا عقليات شرقية يبقى الزنا بس هو الخيانة ؟؟
ثم من قال ان المبدأ ثابت و غير قابل للتغيير؟؟ مالكاتوليك مثلا مش بيطلقوا خالص بقى و أسمهم ناس دارسة و عارفة ولا دول كمان هانقول عليهم مش فاهمين؟؟
لما الطلاق حرام ربنا سمح بيه ازاى لليهود فى العهد القديم؟؟ عشان قلوبهم غليظة؟؟ طيب و احنا قلوبنا أيه؟؟ ملبن؟؟
البابا شنودة قال ان مفيش قوة على الارض هاتقدر تخلينا نبيح الطلاق حلو بس قوة الحكومة هايعمل معاها ايه لما تقوله هاتطبق يعنى هاتطبق؟؟ هايقول لأ ولا هاينفذ ذى مانفذ بحرمان خلق الله من التناول لما راحوا القدس؟؟
|
أسمع يا ولف أنا متفق مع جزء من كلامك..
لكن الأكيد اللي مش هتفق معاك فيه هو أن البابا ينصاع لأمر محكمة من قاضي جاهل مبيفهمش. زي ما قال البابا لا توجد قوة علي الأرض تستطيع أن تغير تعاليم المسيح. لو كان رد البابا جه مغاير عن كده أنا كنت هعترض. المشكلة هنا في الناس اللي بتروح مننا من قديم الأزل لقسوتنا. يعني الهدف الناس التعبانة الحيرانة الكفرانة اللي أحنا بنتفرج عليها و بنقولوهم لو عايزين تترحموا روحوا أسلموا.
لكن البابا كان رائع في رده علي حكم المحكمة اللي المفروض يبلوه و يشربوا ميته أو يعملوه قرطاس و ..... ولا بلاش.
|