عرض مشاركة مفردة
  #239  
قديم 18-08-2006
scatman0000 scatman0000 غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Aug 2006
المشاركات: 35
scatman0000 is on a distinguished road
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ...
أنا لليوم فقط لم أكن قرأت الموضوع بالكامل ولكن والحمد لله فعلت هذا فقط الان ...ومش عارف ليه الجدال لسه مستمر ..ما علينا ...

بالنسبه للحبايب اللى بيقولوا ان المسيحيين 4 مليار ..(يخرب بيت ده رقم ..جبته منين يا جدع)
اللى هأقوله منطقى جدا وهو ..المسلمين مليار واحد (وأخيرا سمعت أنهم 1,4 مليار )..بس خلينا مع المليار ...والصين فيها 1,5 مليار ..قولوا فيهم 1,45 صافى بوذيين والباقى تشكيله ..قول برضه انهم لسه 1,5 مليار يعنى كده 2,5 مليار (غير مسيحيين)...نروح على تانى منطقه وهى الهند اللى كانوا لسه بيحتفلوا من كام سنه بميلاد الطفله أو الطفل (لست أذكر)رقم مليار...والمعروف ان الهند فيها أكبر أقليه فى العالم وهم المسلمين هناك لأن عددهم 300 مليون نسمه ...يبقى فاضل 700 مليون غالبا 650 مليون منهم هندوس والباقى وثنيين وبرضه مشكلين ..قول برضه 700 مليون هندوس بالتقريب ...يعنى كده...2,5 مليار +0,7 مليار يساوى3,2 مليار ...(غير مسيحيين)قول 50 مليون (0.05مليار)يهود يبقى الحاصل 3,25 مليار (غير مسيحيين) ...أنا لسه ما جبتش سيرة الوثنيين,ودول برضه قول كده ييجى على الأقل 0,5 مليار ..يبقى الحصيله يالتقريب 3,25 +0,5 يساوى 3,75 مليار (غير مسيحيين) من 6مليار نسمه على المعموره ..يبقى اللى فاضل 6-3,75 يساوى 2,25 ...شوف بقى دول فيهم كام كاثوليك وكام بروتوستانت وكام ارثوزوكس وكام برضه مورمون (عيب ننساهم ..الناس بيخلفولكم بالكوم برضه)...يبقى كام واحد صافى ...انا مش عارف جيبتم الكلام ده منين (قال 4 مليار قال)...ولا حتى ال2,25 اللى أنا ذكرتهم دول كمان صح أنا واثق انه أقل ..ولكن أنا بس حبيت أجيب النتيجه ديموغرافى زى ماهو معروف ولكن طبعا الحقيقه لا تخفى على أحد أن دينكم فى انقراض .

2- طول عمرى أعرف ان التضحيه تقدم من المخلوق للرب ....كيف يقدم الله التضحيه لنفسه بالنيابه عن المخلوق لغفران خطيته ...لأ ومين إبنه وفلذة كبده ...ما كان غفر وخلاص ..ولا هو (أستغفر الله) فى حد فوقه فلازم يتقدمله القربان علشان يتم الموافقه على محو الخطيه ...وثانيا طاب دلوقتى انتوا يعنى من غير خطيه ..يعنى كل البلاوى دى وانتم مثلا ورقه بيضا يعنى ..ولا الظاهر لازم ربنا (حاشا لله)يبعت الأخ الصغير بقى المره دى ..علشان تكمل ..بس المره دى بقى تقوم القيامه على طول علشان ماحدش فيكم يلحق يكونله خطايا ..وإلا بقى (أستغفر الله أنا مش قادر أكمل الحوار الزفت ده)هيجيبلكم عيال منين كل شويه تخطأوا .

وبالنسبه للذى يقول أننا نعبد القمر والشاهد أن الرسول(ص) كتب فى القرأن (حاشا لله)وحلف بالقمر ...يا بسطاء العقول ...المسلمين أمامكم فى كل حته سمعت حد بيحلف بالقمر قبل كده (I certainly have not) الحلفان لا يكون بغير الله ودايما تسمعونا نقول والله كذا ..والله كذا ...وتجوزا أحيانا يقال <والمصحف> ودى حرمت من بعض الفقهاء ولكن البعض الأخر يجيزها لأنها جزم بكلام الله ...أما الله فيحق له الجزم فيحق له الجزم بأى من مخلوقاته .

4-<قل هو الله أحد> ..الفالح اللى بيقول لماذا أحد وليست الأحد ...بيبين جهله بنفسه ...لو قيل مثلا أحمد طويل يبقى حاجه من اثنين ....يا إما انت عارفه يعنى عارف الكلام على أى أحمد أو يا إما لا يوجد غير أحمد واحد فتقول عليه أنه طويل ..إذن فالكل سيعرف على من أطلقت صفة الطول ....تماما كما فى الية الكريمه ...إذا ذكر <قل هو الله الأحد > بدلا من "قل هو الله أحد "كأنك تقول أنه يوجد الله كثير ولكن نحن نقصد فى هذه الأيه الله الأحد ليس الله الطويل أو الله الكذا (حاشا لله )ولكن ذكرت لأنه لا يوجد سوى الله واحد فتذكر عليه صفة الوحدانيه فيقال <قل هوالله أحد >وليس "هو الله الأحد".

وأنا أعرف أنكم (أعنى الغالبيه العظمى منكم فى هذا المنتدى)غير متفقين مع من ذكر هذه المشاركه لأنها ببساطة جمه لا توحى إلا بركاكة تعبير وبساطة تفكير لا حدود لهما ...وإنه برضه زى أبوكم زكريا ما خلصش نحو بتاع تالته ابتدائى ....ويمكن الأخ elmfady اللى قاعد يصحح فى غلطات المسلمين فى الكتابه ..والتى هى ليست إلا للسرعه فى الكتابه ...يشرحله الباشا ده بلاش أمامنا إنما على الخاص ويفهمه ويفطمه إمتى وازاى يرد .
هجومكم على القرأن بادعاء أنه ملىء بالأخطاء اللغويه غير مدعم ...وأنا أرجو أن تمتنعوا عن الهجوم من هذه الزاويه ..لأنه بصراحه كده لا تبين إلا جهل من فيكم لكم ولنا بالطبع .

5- أما عن طه حسين والحكاوى إنه رغب يكتب مثل القرأن أو عنده القدره ..أنا مش عارف يا جدعان النوادر دى بتجيبوها منين ....حاجه زى دى مش ممكن تتدارى أبدا كان الكل عرفها ...وكانوا على الأقل بتعنتهم المعروف كمسلمين (زى مانتوا والدنيا كلها وراكم عارفه) ..سحبت منه لقب عميد الأدب العربى .

6-والإخوه طلبوا اثبات نسب يسوع والسيده مريم من الإنجيل لسبب ...ورفضهم لتفسيركم من القرأن كان لنفس السبب ألا وهو أننا بالفعل نعرف نسبه الطاهر ونصدق قرأننا فى ذلك ولكن السؤال هو كيف اثبتم أنتم نسبهم قبل نزول القرأن ...وسيد موسى الأسود ما تستمرش فى مقولة بنكلمهم بلغتهم ...كل مسلم بيكلمك هنا معاه على الأقل لغتين غير العربيه يكلمك بيها ...فياريت ردك يكون على مستوى الحدث ..وليس فقط التماس الأعذار لأبناء ملتك بأسباب ما أنزل الله بها من سلطان .
بس أنا شايف على كل واحد منهم كلمة ..مطرود نهائيا ..يا ترى ده اللى هيتحط تحت إسمى ...خلونا نشوف ..والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته .

آخر تعديل بواسطة موسي الأسود ، 18-08-2006 الساعة 01:20 PM
الرد مع إقتباس