عرض مشاركة مفردة
  #54  
قديم 06-11-2006
ماهر عونى ماهر عونى غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Apr 2006
المشاركات: 277
ماهر عونى is on a distinguished road
إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة besoo52 مشاهدة مشاركة
يا استاذ ماهر محدش بيتولد متطرف او متعصب , لكن التطرف بيكون نتيجه لسبب معين , الاستاذ صفنات مثلا تأثر بما تحتويه احاديثكم الدينيه و قرأنكم من اضطهاد للمسيحيين فمن الطبيعى ان يأتى رده هكذا .
انا ايضا تأثرت بما رأيت فى الموضوع ده http://www.copts.net/forum/showthread.php?t=18069
و كان ردى على الاخ adamfu نتيجه لما رأيت
يا زميلى العزيز احاديثنا وقراننا لا تضطهد احدا , ولكن ايات واحاديث القتال فى القران والسنه هى لمن يقاتلوننا , لمن يبداون معنا بالقتال , اما من يسالموننا من اى دين فالقران صريح فى هذا , واقرا الايات 8 و9 من سوره الممتحنه لتعرف هذا , فقد كتبت تلك الايات كثيرا هنا .....وكانى لم اكتب شيئا .
قراننا يقول ( ولا تعتدوا , ان الله لا يحب المعتدين ) ولكن اذا تم الاعتداء علينا , فالقران شرع كيفيه الرد , فايات القتال لرد الفعل وليست للفعل.


طبعا هتقوللى امال الحروب والغزوات اللى اجتاحتم بيها العالم لنشر دينكم دى كانت ايه؟؟ وازاى بتقولوا انكم مش معتدين وانتم اللذين اعتديتم وبداتم الحرب على تلك البلاد ؟؟؟
ده بقه هيرجعنا لنقطه الصفر , وكاننا مكتبناش ولا كلمه فى المنتدى ده.

إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة besoo52 مشاهدة مشاركة
الاختطاف حقيقه ملموسه و اتفضل حضرتك راجع الروابط دى
http://www.copts.net/forum/showthread.php?t=17551
http://www.copts.net/forum/showthread.php?t=17632

يا زميلى الفاضل روابطك هى موضوعات بالمنتدى ولا يوجد اى دليل عليها , فهى مجرد اخبار ولم يوضح ناشروها مصادر تلك الاخبار , كما ان اى موقع مسيحى لا يعتد به مصدر محايد , لان هناك تضخيم من جانب الاعلام المسيحى لتلك المساله , تماما كما فى قضيه ماريان وكريستين فتيات بلقاس , وقد اتضح بعد ذلك انهن دخلتا الاسلام برغبتهن .
وكما قلت فى مشاركتى السابقه : فكما انكم تقولون ان هناك جماعات لخطف الفتيات المسيحيات واجبارهن على الاسلام , ومع ان هذا لم يثبت بالدليل القاطع , فقد ظهرت جماعات مسيجيه تخطف الفتيات المسلمات وتجبرهن على الاسلام وتهربهن للخارج ايضا , وطبعا ميقدرش يعمل كده الا ناس منظمين ويحصلون على التمويل اللازم لهذا .
الرد مع إقتباس