إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة smile
انا لم اقصد من سئوالى هذا ان اجرجك او اجرح احد من الاعضاء لكن انا غرضى ان اى دوله دينيه فى العالم لا فائده لها على فكره اسرائيل حاليا تحكم من علمانيا وليس دينيا لانها لو كانت تحكم دنييا لكنت حدودها من الفرات الى النيل من حقك ومن حق اى عضو اخر ان يكرها اسرائيل ولكن انت قلتى نحن نتناقش صح ؟؟؟؟ طيب ايه السبب اللى مخليكى تكرهى اسرائيل او نحبى فلسطين
عزيزتى انت لا تتعاملى مع الفلسطنين ولكنى اتعامل مع عينتهم وهنروح بعيد ليه فى الحج اللى فات لو شوفتى اللى عملوه فى الاستاد وتكسير النوافذ والحيطان وحتى الماكنه اللى بتطلع الميه مسلمتش منهم ودى كله ليه علشان اتاخروا فى دخول بلدهم عن طريق المعبر البرى . ولا افكرك كمان بموضوع الوزير بتاعنا اللى اضرب هناك
المهم نرجع لموضوعنا اللى هو دوله دينيه قبطيه بالنسبه للدستور ياترى عايقى المرجعيه بتاعته الانجيل ولا ايه مرجعيته والماده التانيه هنغيرها بايه
|
بالعكس اخى سمايل أنا مبسوطة جدا بالحوار .. الحكمة تقول :
" تكلم لكى أعرفك "
أعلم اخى أن سياسة إسرائيل سياسة علمانية وسياستها الداخلية ناجحة جدا فيما بينها وبها حريات للعقائد على أرضها أنظف ألف مرة من التى بالدول العربانية المتخلفة .وأعلم مقدار طيبة شعبها .. ولكن بعض سياستها الخارجية لاتعجبنى .
إقتباس:
" لانها لو كانت تحكم دنييا لكنت حدودها من الفرات الى النيل"
|
- ولى تعقيب بسيط على جملتك هذه ..إسمحلى لاتغضب منى .. أرض الموعد هى أرض كنعان فقط وليست الفرات أو النيل لأن إذا كنت تقصد سبى شعب إسرائيل فى بابل وعيشهم فى مصر فهذا لايعطيهم الحق فيهما بل الرب أعطاهم فقط ارض كنعان بإسرائيل .هذا من الناحية الدينية .
إقتباس:
طيب ايه السبب اللى مخليكى تكرهى اسرائيل او نحبى فلسطين
|
من اين إستشفيت أخى العزيز هذا الكلام ؟؟؟ 
هل انا قلت عن كراهية لإسرائيل أو ذكرت هذا فى أى موضوع ..؟؟؟
هل انا ذكرت عن حبى لفلس طين فى موضوع من المواضيع ؟؟؟
من اين لى حب فلس طين وانا بأكره أساسا منظمة حماس المتطرفة والإرهابية ..!
معلش انا هعذرك لأنك بقالك كثيرا لم تدخل المنتدى وغير متابع مداخلاتى وردودى فى هذا الموضوع ..وأقول لك رجاء قرائة موضوع الأنبا بيشوى وفلسطين لمن لتعرف رأيى الصحيح ولا تقوًلنى كلام لم اقوله أخى سمايل . 
معنى كلامك ياسمايل أن البابا أيضا بيكره إسرائيل لأنه منع الأقباط من زيارة القدس ..ولاّ إيه رأيك !!! أنتظر ردك ؟ 
بالنسبة للدولة الدينية بالمفهوم البحت أظن صعب إقامتها كدولة دينية صِرفة .. والمثل امامنا واضح .. فدولة الفاتيكان وهى الدولة الدينية الوحيدة فى العالم ليس لها جيش يحميها وبالتالى الدولة القبطية لن تكون دولة قوية سياسيا، كما ان تعاليم الإنجيل ترفض العنف .. فكيف اطبق مثلا سياسة من لطمك على خدك الأيمن فحوًل له الأيسر أيضا ..؟ وبالتالى يجب أن يكون دستورالدولة القبطية علمانى اكثر منه دستور دينى .. لأن المسيح ياعزيزى قال مملكتى ليست من هذا العالم .. وبالتالى صعب تطبيق الإنجيل من الناحية السياسية لأن الإنجيل إهتم اكثر بالسمائيات وليس بالعالم وبالأرضيات .. وأظن فى موضوع كان طروحه اظن اخونا إبراهيم خاص بالدولة القبطية على أرض مصر .. أظن أنه سيكون نفس الكلام والتعليقات على أى دولة قبطية نقيمها فى مصر أو فى الشرق الأوسط .
وياريت الإشراف يضم الموضوعين لأنها ستكون نفس التعليقات تقريبا .
آخر تعديل بواسطة الحمامة الحسنة ، 14-01-2008 الساعة 06:36 PM
|