تم صيانة المنتدي*** لا تغير فى سياسه من سياسات المنتدى اكتب ما تريد لان هذا حقك فى الكتابه عبر عن نفسك هذه ارائك الشخصيه ونحن هنا لاظهارها
جارى تحميل صندوق البحث لمنتدى الاقباط

العودة   منتدي منظمة أقباط الولايات المتحدة > المنتدى العربى > المنتدى العام
التّسجيل الأسئلة الشائعة التقويم جعل جميع المنتديات مقروءة

المنتدى العام يهتم هذا القسم بالأخبار العامه

المشاركة في الموضوع
 
خيارات الموضوع طريقة العرض
  #1  
قديم 08-11-2005
الصورة الرمزية لـ ezzzak
ezzzak ezzzak غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Dec 2004
الإقامة: بلاد الله الواسعه
المشاركات: 1,392
ezzzak is on a distinguished road
إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة mena_hot
انتا يا واد يا اللي بتهدي النفوس اقعد ساكت واترمي في اخر المنتدي من سكات احسن
اقطعك



بس كدا حاضر يا انكل بس اخر المنتدي الي هقعد فيه
هيكون منتدي الفنون وهتيجي فوق دماغك انت
هزهقك في عشتك
الرد مع إقتباس
  #2  
قديم 09-11-2005
غلاباوي
GUST
 
المشاركات: n/a
هههههههههههههههههههههههههههه
المدام بتسلم عليكي وبتقولك (( حرام بلاش تدعي على غلاباوي دة طيب وصاحب عيال .. وعايز يفرح بيهم .. ادعيلة وانا ابعتلك معاه طريقة عمل الكحك والبسكوت والبيتى فور كمان ))
ههههههههههههههههههههههههههههههه
مقلتش حاجة من عندي
الرد مع إقتباس
  #3  
قديم 09-11-2005
الصورة الرمزية لـ Mrs 2ana 7or
Mrs 2ana 7or Mrs 2ana 7or غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Sep 2005
الإقامة: In Jesus heart
المشاركات: 2,142
Mrs 2ana 7or is on a distinguished road
إقتباس:
المشاركة الأصلية بواسطة غلاباوي
هههههههههههههههههههههههههههه
المدام بتسلم عليكي وبتقولك (( حرام بلاش تدعي على غلاباوي دة طيب وصاحب عيال .. وعايز يفرح بيهم .. ادعيلة وانا ابعتلك معاه طريقة عمل الكحك والبسكوت والبيتى فور كمان ))
ههههههههههههههههههههههههههههههه
مقلتش حاجة من عندي

طب ماشى حسكت بس ابعت الطريقه ولا هو كلام و بس يعنى ؟؟؟؟
الرد مع إقتباس
  #4  
قديم 09-11-2005
غلاباوي
GUST
 
المشاركات: n/a
ادي يا ستى الكحك


المقادير:

- العجينة :
1 كيلو دقيق
3 كوب سمن
1 ملعقة صغيرة رائحة الكحك ... وممكن شانيل لو بتفضلية
2 ملعقة كبيرة سمسم منقى
1 قطعة خميرة بيره فى حجم الليمونه
1 ملعقة صغيرة سكر

- مقادير العجميه :
2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكحك
نصف كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً


الطريقة:

- طريقة تجهيز العجميه :
- سخني السمن فى قدر حتى يلين ثم خففي النار و اضيفي الدقيق و قلبي حتى يصير عاجى اللون .
- ابعديه عن النار و اضيفي العسل و قلبي ثم اعيديه للنار و دعيه حتى يغلى مع استمرار التقليب و يجب أن تكون الحشوة لينة .
- اضيفي رائحة الكحك و الجوز و ابعديه فورا عن النار و بعد ان تهدأ حرارته ضعيه بالثلاجه ليتماسك قليلاً .
- قطعي العجمية الى كرات فى حجم البندقه و احتفظي بها فى طبق بالثلاجه لحين الإستخدام .

- طريقة عمل عجينة الكحك :
- انخلي الدقيق و ذرة الملح و رائحة الكحك و ضعيه فى اناء كبير للعجن , رشي السمسم و اعملي حفرة فى الوسط .
- ذوبي كوبان من السمن على النار ثم صبيه فى الحفره و قلبي بملعقة كبيرة حتى تهدا حرارته , افركيه و بسيه بيدك .
- ادعكي الخميرة بملعقة سكر ثم اضيفي الماء الدافئ , اضيفي الخميره المذوبة الى خليط الدقيق و السمن ثم اضيفي باقى السمن و قلبي جيدا حتى يتشرب الدقيق السمن كله و يصبح عجينه لينه .
- غطى العجينة و دعيها فى مكان دافئ حتى ترتفع .

- قطعي العجينة الى كرات فى حجم الليمونه الكبيره , خذي كرة و اعملي فى وسطها حفرة بالاصبع , ضعي فيها كرة من العجمية ثم اقفليها جيداً , ضعي الكرة بالمنقاش الخاص بالكحك لتظهر عليه نقشة الكحك , كرري العملية حتى ينتهى المقدار كله .
- رصي الكعكات المحشوه بالعجمية فى صاج الخبيز و دعيها فى مكان دافئ حتى ترتفع و تتخمر مره اخرى .
- سخني الفرن و اخبزي الكحك على درجة حرارة متوسطة و اسحبيه بمجرد ان يصبح ذهبى اللون .
- بعد ان يبرد الكعك , ارفعيه باحتراس و رشي الكعكات بالسكر البودره , احتفظي بها فى علبة محكمة الإغلاق حتى وقت التقديم .
وبالهنا والشفااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااا
الرد مع إقتباس
  #5  
قديم 10-11-2005
الخواجه الخواجه غير متصل
Moderator
 
تاريخ التّسجيل: May 2005
المشاركات: 2,200
الخواجه is on a distinguished road
خدي بالك يا مدام دي وصفه محشي مش وصفة كحك
الرد مع إقتباس
  #6  
قديم 10-11-2005
mena_hot mena_hot غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: كوكب يســــــLOVEـــــوع
المشاركات: 2,137
mena_hot is on a distinguished road
إقتباس:
بعد ان تهدأ حرارته ضعيه بالثلاجه ليتماسك قليلاً
علشان تتحمل التعذيب ههههههههه
الرد مع إقتباس
المشاركة في الموضوع


عدد الأعضاء الذي يتصفحون هذا الموضوع : 1 (0 عضو و 1 ضيف)
 
خيارات الموضوع
طريقة العرض

قوانين المشاركة
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is متاح
كود [IMG] متاح
كود HTML غير متاح

الإنتقال السريع


جميع الأوقات بتوقيت امريكا. الساعة الآن » 04:56 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

تـعـريب » منتدي الاقباط