تم صيانة المنتدي*** لا تغير فى سياسه من سياسات المنتدى اكتب ما تريد لان هذا حقك فى الكتابه عبر عن نفسك هذه ارائك الشخصيه ونحن هنا لاظهارها
جارى تحميل صندوق البحث لمنتدى الاقباط

العودة   منتدي منظمة أقباط الولايات المتحدة > المنتدى العربى > منتدى العلوم والتكنولوجيا
التّسجيل الأسئلة الشائعة التقويم جعل جميع المنتديات مقروءة

منتدى العلوم والتكنولوجيا يهتم هذا القسم بالانترنت و بالبرمجة والكمبيوتر و الموبايلات,معلومات عامة ..إستشارات ..كل ما هو جديد بالتكنولوجيا .....الخ

المشاركة في الموضوع
 
خيارات الموضوع طريقة العرض
  #1  
قديم 08-04-2003
victor
GUST
 
المشاركات: n/a
اكروبات

عاوز اكتب حاجة ببرنامج اكروبات عشان يكون الفورمات بى دى اف ممكن حد يقولى طريقه اكتب بيها او برنامج معين اكتب بى
الرد مع إقتباس
  #2  
قديم 08-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
اخى فيكتور،

ملفات الپى دى إف لا تكتب، و لكنها تحول. يمكنك كتابة الملف بأى برنامج تحرير: كالميكروسوفت وورد، ثم تحول الملف الى دوت پى دى اف باستخدام برنامج ادوبى اكروبات.

و لقد حاولت مراراً و تكراراً ايجاد برنامج تحويل مجانى و لكنى لم اجد، حيث ان برنامج ادوبى اكروبات غالى جداً .. شكراً.
الرد مع إقتباس
  #3  
قديم 08-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
توجد برامج كثيرة للقيام بهذه المهمة

فيمكنك كتابة ما تريده وتنسيقه بالشكل المناسب على ملف برنامج وورد بتاع الأوفيس مثلاً ثم تحويل الملف المنسق إلى نظام بى دى إف

وهذا البرنامج يقوم بعملية التحويل
http://download.com.com/3000-2088-10...ml?tag=lst-0-6

وهذا برنامج آخر يقوم بنفس المهمة وأكثر(فهو يحول من DOC, XLS, TIFF, TXT, RTF and PPT إلى PDF)

http://download.com.com/3000-2248-43...ml?tag=lst-0-8
__________________
يـا ســــلوان النفس المســـافرة فى أرض غربتها .. تعـــال
الرد مع إقتباس
  #4  
قديم 08-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
البرنامج الأول: مش شغال
البرنامج التانى: مش مجانى ..

شكراً لتعبك،
الرد مع إقتباس
  #5  
قديم 08-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
عزيزى ميكو

البرنامج الأول يعمل بصورة ممتازة ، وأنا استخدمه بسهولة وسلاسة فى تحويل ملفات الورد إلى الأكروبات
هو فقط يحتاج بعض الجهد فى اعداده أول مرة


يا ريت تتعبوا معانا شوية
وماتاخدوش كل حاجة على الجاهز

الرد مع إقتباس
  #6  
قديم 08-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
طلع عينى صدقنى يا كيرلس، طب ايه هو الجوست مش عارف ايه دة؟؟؟؟ قوللى بجد ايه هى الخطوات الأولى عشان بجد عايزه اوى ..

شكراً مرة تانية..
الرد مع إقتباس
  #7  
قديم 08-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
الجوست ده (Ghots******) عبارة عن موديول إضافى للوندوز بيخليه يعرف يتعامل مع ملفات البوست سكربت
يعنى حاجة إضافية كده زي مثلاً الـ Direct-X
ما علينا من التفاصيل النظرى

المهم إنك لازم تضيفه للوندوز علشان تعرف تحول للـ PDF ، وممكن تنزله من هنا
http://prdownloads.sourceforge.net/g...2.exe?download

نزله وافرده وبعد كده شغل برنامج تحويل الـ PDF

ملاحظة صغيرة: وإنت بتفرد الجوست ما تغيرش في اختياراته أى حاجة (مهم جداً) وخصوصاً في اختيار متعلم عليه اسمه : Install fonts، ده سيبه متعلم ودوس على Install

فيه مشاكل ممكن تقابلك بعد كده
بس مش هنسبق الأحداث وخلينا خطوة خطوة
خلص دى وشـــوف


لاحظ إن القلق ده أول مرة بس ، وبعد كده -----> It is like a piece of cake

آخر تعديل بواسطة Kyrillos ، 09-05-2003 الساعة 12:01 AM
الرد مع إقتباس
  #8  
قديم 09-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
انت واد مية مية ..

فاضل مشكلة واحدة بس و هى بعد ما بيحول و لما باجى افتحه بالأدوبى اكروبات ريدر عادى بقى: بيقوللى الإرور دة:

ما معناه يعنى ان: adobe can't open the document 3ashan no pages !!!!!

ايه رأيك؟؟ ازاى احل المشكلة دى؟؟؟
الرد مع إقتباس
  #9  
قديم 09-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
قربت توصل يا ميكو

دى آخر مشكلة ممكن تقابلك
ودى حلها أسهل كتير من اللى فاتت

المفروض علشان البرنامج يقدر يحول إلى PDF
إنه يكون متظبط على برنتر تكون بتشتغل بنظام Post******
والبرنترات العادية اللى فى السوق واللى ممكن تكون عندك أكيد ماهياش بوست سكربت
(أقصد الـ Deskjets و HP Lasers مثلاً)

علشان كده لازم تضيف من فى تعاريف الطابعات اللى عندك تعريف طابعة تكون بتشتغل بالنظام ده (مثلاً كل طابعات ليزر أبل بتشتغل بنظام بوستسكربت)

ملاحظة: البرنتر بننزلها بس علشان البرنامج يستعمل نظام البوستسكربت بتاعها فى التحويل، ومالناش دعوة بالطباعة ، يعنى قصدى إن الملف المتحول ممكن ينطبع بعد كده على أى برنتر

يبقى هنعمل التالى:

Open the folder ---> Printers- on my computer

Click on ---> Add printer

next

Select: Apple

and under Apple, select: Apple LaserWriter Personal NT

next

بكده تبقى نزلت تعريف برنتر أبل اللى بتشتغل بنظام بوستسكربت

بعد كده فى البرنامج بتاعنا بنخليه يشوف الطابعة اللى اختارنها

افتح برنامج WordtoPDF

اختار: File --> Options

Post****** Printer Driver: Apple lasewriter Personal NT

Ok

خلصت القصة

مبروك يا ريس

آخر تعديل بواسطة Kyrillos ، 09-05-2003 الساعة 12:51 AM
الرد مع إقتباس
  #10  
قديم 09-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
انا عارف انا وجعت دماغك :'(

لسة فاضل مشكلتين صغيرين اوى فى الـ PDF اللى طالع، و هما:

1- الفونت بتاع الـ PDF سئ سئ سئ للغاية، يعنى اقراه بالعافية

2- الصفحة عريضة اوى، يعنى مش نفس حجم صفحة الوورد. انا عايزها كدة تبقى نفس عرض و طول صفحة الوورد العادية،

شكراً يا كيرلس على تعبك،
سلام،
الرد مع إقتباس
  #11  
قديم 09-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
تحت أمرك يا ميكو

بالنسبة لموضوع عرض الصفحة ، فدى مالهاش دعوة بالتحويل ، وإنما هى إمكانية فى الأكروبات نفسه ، يعنى هتلاقى مؤشر فيه نسبه مئوية بتغير منها حجم الصفحة (زي بتاع الوورد)

أما بالنسبة لجودة الخط فدى ترجع للـ Version بتاع نظام البوستسكربت اللى بتستعمله البرنتر اللى إنت حملتها للبرنامج. وأنا معاك إن الـ Apple personal LaserWriter دى بتستعمل Version قديمة، وإن فيه حاجات أحدث بتخلى الخط أوضح.

أنا اديتك البرنتر دى علشان نظام البوستسكربت بتاعها بيدعم العربى والإنجليزي وإن كان قديم

الحقيقة أنا باحتاج التحويل للـ بي دي إف فى ملفات غالبيتها مكتوبة بالإنجليزي علشان كده باستعمل برنتر تانية غير اللى قلت لك عليها بتستخدم Version أحدث من البوستسكربت

فلو مشكلتك مع الإنجليزى ممكن تستخدم البرنتر اللى أنا باستخدمها وهتلاقى الدريفر بتاعها هنا:
http://usa.canon.com/html/download/clbp460ps.html
نزل من الموقع ده الدريفر : C460PD.EXE

ده هيخلى الخط الإنجليزي واضح جداً وأحلى من بتاع الوورد كمان
بس مش هيحول الملفات اللى فيها عربى

أما لو إنت محتاج ملفات عربى وإنجليزي بكفاءة عالية فممكن تجرب برنتر أحدث من Apple برضه، يعنى مثلاً جرب تنزل البرنتر دى من الوندوز : Apple LaserWriter Pro
أعتقد إنها هتديك كفاءة أعلى لأنها أحدث من التانية

جربها وقول لى، ولو الخط مش واضح برضه، ممكن ندور على النت على نظام بوستسكربت حديث بيدعم العربى والإنجليزي

ملاحظتين:
1- الخط عندك كان غير واضح على الشاشة فقط، لكن لو جربت تطبع ، هتلاقى الطباعة كويسة جداً
2- جرب تغير أنواع الخطوط نفسها على نفس البرنتر القديمة، هتلاقى إن فيه خطوط واضحة جداً وخطوط أقل وضوحاً
الرد مع إقتباس
  #12  
قديم 10-05-2003
الصورة الرمزية لـ Mico
Mico Mico غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: May 2003
الإقامة: تل أبيب
المشاركات: 561
Mico is on a distinguished road
انا جربت الطابعة اللى انت قلتلى عليها دى بس نفس الشئ .. مش مهم طالما انت متأكد انه لما آجى اطبعها هتبقى واضحة يبقى خلاص..
الرد مع إقتباس
  #13  
قديم 10-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
ان شاء الله لما أفضى شوية هادور على دريفر بوستسكربت حديث يشغل عربى وإنجليزى وأقول لك عليه

وأحب أؤكد لك إن فعلاً الطباعة هتكون كويسة جداً

Ciao
الرد مع إقتباس
  #14  
قديم 12-05-2003
victor
GUST
 
المشاركات: n/a
[c]شكرا بجد يا كيرلس على المعلومات دى انا حلتلى مشكلة كبيرة قوى وشكرا يا ميكو عشان انا اخذت خبرتك وتجربتك على الجاهز متشكرين قوى وبالمناسبة انا عرفت برينتر من الاكس بى اسمها اجفا شغالة حلو قوى عربى وانجليزى وقبطى كمان بس عندى مشكلة واحدة بي بعد اذنكم وهى انى مش عارف اعمل لينكات فى البى دى اف يعنى عملت لينكات فى الورد ولما بشغلها فى البى دى اف مش بتشتغل حد عندة حل اشكركم [/c] [c][/c]
الرد مع إقتباس
  #15  
قديم 12-05-2003
Kyrillos Kyrillos غير متصل
Gold User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 604
Kyrillos is on a distinguished road
نشكر ربنا إن كله تمام يا فيكتور

إقتباس:
مش عارف اعمل لينكات
أهى دى بقى ماتحاولش فيها ، علشان مالهاش حل فى البرنامج بتاعنا عشان:

WordToPDF program conversion procedure is via post****** format. And as Post****** is a page interpreter for printers only and printers are incapable of handling links, unfortunately all links active in the original document will be lost in the PDF document generated.
الرد مع إقتباس
المشاركة في الموضوع


عدد الأعضاء الذي يتصفحون هذا الموضوع : 1 (0 عضو و 1 ضيف)
 
خيارات الموضوع
طريقة العرض

قوانين المشاركة
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is متاح
كود [IMG] متاح
كود HTML غير متاح

الإنتقال السريع


جميع الأوقات بتوقيت امريكا. الساعة الآن » 10:14 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

تـعـريب » منتدي الاقباط