تم صيانة المنتدي*** لا تغير فى سياسه من سياسات المنتدى اكتب ما تريد لان هذا حقك فى الكتابه عبر عن نفسك هذه ارائك الشخصيه ونحن هنا لاظهارها
جارى تحميل صندوق البحث لمنتدى الاقباط

العودة   منتدي منظمة أقباط الولايات المتحدة > المنتدى العربى > منتدى العلوم والتكنولوجيا
التّسجيل الأسئلة الشائعة التقويم جعل جميع المنتديات مقروءة

منتدى العلوم والتكنولوجيا يهتم هذا القسم بالانترنت و بالبرمجة والكمبيوتر و الموبايلات,معلومات عامة ..إستشارات ..كل ما هو جديد بالتكنولوجيا .....الخ

المشاركة في الموضوع
 
خيارات الموضوع طريقة العرض
  #1  
قديم 22-06-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
ممكن حد يساعدني ؟؟؟

طالب مساعدة

عندي برنامج بيشتغل تحت نظام الدوس ( اسم البرنامج ممكن اكتبه على البريد الداخلي لمن يريد )

وعاوز اخلي البرنامج يشتغل مع نظام windows-xp
الذي لا يقبل الخروج الى نظام الدوس ، كما كان يفعل مع نظم التشغيل حتى نظام windows-98

حد يقدر يساعدني ؟؟؟؟
الرد مع إقتباس
  #2  
قديم 22-06-2003
bassamag bassamag غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 15
bassamag is on a distinguished road
هل حاولت التالى:
إضغط start -run
فى النافذة أكتب CMD
تحصل على نافذة DOS
ربما لو عرفت ما هو البرنامج أستطيع ان اجرب شىء أخر
لاحظ ان الكثير من برامج DOS لا تعمل مع XP الأفضل هو عمل قسم Partition خاص لتركيب Win98

آخر تعديل بواسطة bassamag ، 22-06-2003 الساعة 06:00 AM
الرد مع إقتباس
  #3  
قديم 02-07-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
يعني مافيش حد قادر يساعدني

امال فين عباقرة الكمبيوتر في المنتدى ؟؟؟؟؟

ده انا نسيت اني طلبت مساعدة

الرد مع إقتباس
  #4  
قديم 06-07-2003
KnightRider KnightRider غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 312
KnightRider is on a distinguished road
انا ممكن اقولك انة لايمكن تشغيل برنامج يعمل في بيئة الدوس من خلال الويندوز xp وذلك لان هذا الاصدار من الويندوز لايعرف معني الدوس مش بيشوفة
ماعندوش دوس
فهناك حل من الاثنين ياما ترجع لنظام تشغيل يري الدوس
مثل 98 او me
يا اما تدور علي نفس البرنامج بس اصدارة احدث ويكون بيعنل علي الويندوز اكس بي
وبعدين احب اعرف هو الرنامج بيشتغل في شاشة الدوس ولا بيشغل علي
الويندوز
واتمني ان اكون حلتلك الموقف
وممكن تكتب اسم البرنامج يمكن اقدر ادلك اكثر
ولا هو برنامج هاكر
الرد مع إقتباس
  #5  
قديم 06-07-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
شكرا يا نايت رايدر انك قتلت اخر امل كنت باعيش به


الرد مع إقتباس
  #6  
قديم 06-07-2003
KnightRider KnightRider غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 312
KnightRider is on a distinguished road
يقتل الامل عندما نعتقد نحن ذلك
ولكنة يظل دائما موجود طالما نحن نعتقد بوجودة ان مايقتل الامل هو
اعتقادنا نحن انما الامل دائما موجو د
وان امكن اديني اسم البرنامج وقولي بيعمل اية وانا هاحاول اساعد علي اد انا ما اعرف في الكمبيوتر
واوعي تفتكر ان انا بيل جيتس ولا حاجة
مين بيل جيتس دا جمبي انا انا
دا انا الليمعلمة الكمبيوتر بس الدنيا حظوظ
لا بجد انا تحت امرك ومستعد اقدم كل اللي اعرفة من معلومات
الرد مع إقتباس
  #7  
قديم 11-07-2003
Mirage Guardian Mirage Guardian غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Jun 2003
المشاركات: 899
Mirage Guardian is on a distinguished road
السلام والنعمة يا عزيزى نيومان

نظرياً يمكن تشغيل أى برنامج تحت Windows XP بطريقة سهلة للغايه (ومجددة للأمل)

كليك يمين على الملف التنفيذى للبرنامج ---> Compatbity Mode ---> اختر نظام التشغيل المناسب (البلات فورم) ويمكنك تحديد خصائص اخرى من هذه الخيارات

عمليا.. هذه الطريقة لا تنجح مع كل البرامج خاصة البرامج التى تستغل القواطع والإيعازات (برامج الصوت والمودم والكروت الخاصة) لإصرار البرامج القديمة على التقيد بقواطع وايعازات محددة وإنشاء جسر خاص بينها وبين الهاردوير دون استغلال لنظام التشغيل.. ويندوز إكس بى أكثر أنظمة التشغيل مرونة فى قبول تغيرات القواطع والإيعازات لكن ذلك الأمر ليس مطلقا تماما

تحياتى.. وابقى ابعت لى البرنامج وأنا هاديك جواب نهائى بدل ما تستعين بصديق أو تطلب رأى الجمهور
الرد مع إقتباس
  #8  
قديم 28-08-2003
bassamag bassamag غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 15
bassamag is on a distinguished road
جرب الطريقة التالية
Start
All programs
Accessories
Program compatibilities wizard
نفس فكرة الأخ حارس السراب ولكن عن طريق اخر
الرد مع إقتباس
  #9  
قديم 29-08-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
شكرا لان لسه فيه ناس فاكرة الموضوع

انا ح احاول اعمل الطريقة دي ، ويارب تنجح .

عارف لو مشيت زي ما بتقول ، ح يبقى ليك الحلاوة .

الرد مع إقتباس
  #10  
قديم 15-09-2003
monner
GUST
 
المشاركات: n/a
flower يا نيو

ما تكتب اسم البرنامج ولا حتى بيعملو بية اية علشان نقدر نفيدك اكتر ولا هوة جميز وانت مكسوف تقول ياعم قول ما تكسفش كلنا ذى اخواتك وهنغمض عنينا قول بقى علشان نفهم المطلوب بالظبط ونقدر نفيدك
الرد مع إقتباس
  #11  
قديم 16-09-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
خلاص يا منير يا خويا

انا يئست جدا جدا

سلمت امرى الى الله ، وشغال على وندوز 98 لحد ما يجيب زيت
وبعدها يقضي الله امرا كان مفعولا

ح احاول اتعلم في برامج تانية بقى وامرى الى الله
الرد مع إقتباس
  #12  
قديم 16-09-2003
Super_Infection Super_Infection غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Sep 2003
المشاركات: 6
Super_Infection is on a distinguished road
طيب جرب الطريقة دي لما تنزل Winxp تاني

إفتح Start إختار Run و إكتب gpedit.msc من النافذة إللي هتطلع إختار :-


user Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar

then double click on :-

Add"Run in Separate Memory Space" check box to run dialog box

then choose Enable > apply > ok



ممكن بعد كده تشغل البرنامج بتاع الDos من Run

آخر تعديل بواسطة Super_Infection ، 16-09-2003 الساعة 05:29 PM
الرد مع إقتباس
  #13  
قديم 28-09-2003
Shady Shady غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Aug 2003
الإقامة: Egypt
المشاركات: 143
Shady is on a distinguished road
أنت ممكن تعمل win98 Startup disk
و تبوت منه وتستخدم برنامجك
وبعدين تبقي ترجع لل XP
الرد مع إقتباس
  #14  
قديم 29-09-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
إقتباس:
أنت ممكن تعمل win98 Startup disk
و تبوت منه وتستخدم برنامجك
وبعدين تبقي ترجع لل XP
وتفتكر ان ده يجعلني قادرا على الخروج الى نظام الدوس ؟؟؟

لان حسب ما اعرف ان نظام xp
ليس به دوس اللي بنعرفه

عموما سوف احاول ، وشكرا للنصيحة

تحياتي
الرد مع إقتباس
  #15  
قديم 29-09-2003
NEW_MAN NEW_MAN غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Mar 2003
المشاركات: 3,027
NEW_MAN is on a distinguished road
للاسف



عملت زي ما شادي قال

لكن



مالقيتش الهارد ديسك ولا البرامج اللي عليه

لقيت بس الرام درايف اللي قال عليه تيمو

لكن كل البرامج اللي على الهارد يسك ، بما فيها البرنامج العقدة

لقيتهم

بح


الرد مع إقتباس
المشاركة في الموضوع


عدد الأعضاء الذي يتصفحون هذا الموضوع : 1 (0 عضو و 1 ضيف)
 
خيارات الموضوع
طريقة العرض

قوانين المشاركة
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is متاح
كود [IMG] متاح
كود HTML غير متاح

الإنتقال السريع

مواضيع مشابهة
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى الردود آخر مشاركة
ممكن برنامج win-rar fanous2102 منتدى العلوم والتكنولوجيا 8 21-10-2008 06:53 PM


جميع الأوقات بتوقيت امريكا. الساعة الآن » 06:25 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

تـعـريب » منتدي الاقباط